Exercici de Força en pacients i supervivents de Càncer.

2017-11-15

En ocasions, sobretot, en termes de salut, l'exercici de força ha estat inflavalorat. Existeix encara avui dia el concepte de que l'exercici saludable és aquell exercici només aeròbic, i tot i tenir molts de beneficis, no s'ha de deixar de banda el treball de força.

Si sempre s'ha anat prescrivint exercici aeròbic en l'àmbit de la salut, pot ser degut a que en moltes ocasions es prescriu exercici amb nocions limitades sobre el tema, i que l'exercici aeròbic és el més fàcil de controlar càrregues i bo de dur a terme. Per això, cal tornar a destacar la importància de tenir gent formada en la prescripció d'exercici físic també en l'àmbit de la salut.

El múscul ja està reconegut com un òrgan endocrí, sempre que s'exerciti, per això no és d'estranyar que sigui important que funcioni correctament, igual que tothom pensa que és important que els renyons funcionin bé, per posar un exemple. Per això la famosa frase és certa: "el cos humà està fet per moure's".

No és d'estranyar llavors, els resultats d'aquest META-ANÀLISI del 2017 sobre l'exercici de força i el càncer:

El meta-anàlisi va incloure 14 estudis on es conclou que l'entrenament de força és efectiu per augmentar la força muscular del membre inferior, prevenir la pèrdua de massa magra del cos i reduir la grassa corporal en pacients amb càncer que pateixen tractament i també en supervivents de càncer independentment del tipus de tractament.

Aquestes observacions indiquen que els pacients sotmesos a un treball de força muscular poden tenir una major protecció contra la pèrdua induïda pel tractament de la massa muscular i, per tant, la reducció dels efectes secundaris de les intervencions farmacèutiques i tot això ens duria a la millora dels resultats del pacient.

Per tant, s'ha de perdre el respecte a l'exercici de força, també en pacients i supervivents de càncer. Per això cal confiar en professionals que ens guiin en termes de càrregues, execució i seguretat.

No ho oblidis, el l'exercici és medicina... l'exercici de força també.

Tomeu Bauzà, Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport
Col·legiat 54.667

Font: Padilha CS et Al, 2017.  Evaluation of resistance training to improve muscular strength and body composition in cancerpatients undergoing neoadjuvant and adjuvant therapy: a meta-analysis. Journal of Cancer Survivorchip: research and practice

© 2019 wATTrainers. 668 878 660
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Som-hi!